Ziemniaczane koszyczki

Ziemniaczane koszyczki

  • 00:45
  • 12 porcji
  • Prosty

Składniki

    • 2 duże ziemniaki
    • 8 pomidorków koktajlowych
    • 1 jajko
    • 200 g kulek z twarożku wiejskiego (bez śmietanki)
    • pęczek świeżych ziół
    • 150 g wędzonego łososia
    • przyprawy: sól, pieprz do smaku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Starte ziemniaki wypłucz dobrze w zimnej wodzie i osusz na papierowym ręczniku.

2

Do miski wbij jajko i lekko rozbij widelcem. Wsyp ziemniaki, dopraw i wymieszaj.

3

Foremkę na babeczki wysmaruj olejem i wyłóż masą z tartych ziemniaków. Wstaw do nagrzanego do 190° piekarnika na 20–25 minut.

4

Posiekaj zioła i wymieszaj z twarożkiem. Dopraw solą i pieprzem. Łososia i pomidorki pokrój na małe kawałki.

 

5

Upieczone koszyczki wypełnij twarożkiem. Na wierzch połóż kawałki łososia i plasterki pomidorków.


Komentarze