Ziemniaczane łódeczki z ziołami i dipem

Ziemniaczane łódeczki z ziołami i dipem

  • 00:45
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 100 g twarożku śmietankowego
    • 150 g jogurtu naturalnego
    • 2 duże ziemniaki
    • garść rukoli
    • 1/2 pęczka szczypiorku
    • kilka gałązek zielonej pietruszki
    • oliwa z oliwek
    • przyprawy: sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Umyj ziemniaki i włóż do garnka z osoloną wodą. Zagotuj, a następnie gotuj przez ok. 10 min. Po tym czasie wyciągnij ziemniaki z wody i odstaw na 5 minut. Nastaw piekarnik z termoobiegiem na 190°. W czasie kiedy ziemniaki będą stygły, przygotuj dip. Rukolę, szczypiorek i pietruszkę opłucz i posiekaj. Następnie wsyp do miseczki, dodaj twarożek oraz jogurt i zamieszaj. Wyłóż blachę papierem do pieczenia. Lekko przestudzone ziemniaki pokrój wzdłuż na ósemki i ułóż na blaszce wyłożonej papierem skórką do dołu. Polej oliwą, posyp tymiankiem i wstaw do nagrzanego piekarnika na ok. 15 min. Gotowe łódeczki powinny być lekko złote. Podawaj ziemniaki z dipem od razu po wyciągnięciu ich z piekarnika.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze