Ziemniaczki zawijane w boczku z żółtym serem

Ziemniaczki zawijane w boczku z żółtym serem

  • 00:50
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 10 niewielkich ziemniaków
    • 10 plasterków boczku
    • 10 plasterków sera żółtego
    • odrobina masła do wysmarowania blachy
    • 1 mały jogurt naturalny
    • 3 ząbki czosnku
    • sól, pieprz do smaku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Ziemniaczki gotujemy na półtwardo, po ostygnięciu kroimy na pół, wkładamy pomiędzy przekrojone części żółty ser, składamy w całość i zawijamy boczkiem. Tak przygotowane ziemniaki układamy na wysmarowanej masłem blasze i zapiekamy ok. 40 min.

Do ziemniaczków przygotowujemy sos czosnkowy: do jogurtu naturalnego wyciskamy 3 ząbki czosnku, solimy i pieprzymy do smaku. Wedle upodobań można dodać koperek.


Komentarze