Ziemniaki faszerowane chilli con carne

Ziemniaki faszerowane chilli con carne

  • 01:20
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 5 ziemniaków
    • 250 g mięsa mielonego wołowego
    • 1/2 papryki czerwonej
    • 3 łyżki kukurydzy
    • 3 łyżki czerwonej fasoli z puszki
    • 1/2 cebuli
    • 2 ząbki czosnku
    • 2 papryczki chilli lub chilli w proszku
    • 1/2 puszki pomidorów
    • 2 łyżki oliwy do smażenia
    • przyprawy: kmin, oregano, pieprz i sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Ziemniaki umyj dokładnie i ugotuj w mundurkach z łyżką soli na wolnym ogniu, aby nie popękały. W tym czasie na oliwie podsmaż mięso, dodaj posiekaną cebulę, paprykę, sól i pieprz. Wszystko razem duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE  ok. 10 min, następnie dodaj fasolę, kukurydzę, pomidory w puszce, czosnek i wszystkie przyprawy wraz z chilli. Całość wymieszaj i duś jeszcze przez kolejne 15 min. Gdy ziemniaki się ugotują, przestudź je i natnij na krzyż, wycinając miejsce na farsz. Podawaj ciepłe.


Komentarze