Ziemniaki po meksykańsku

Ziemniaki po meksykańsku

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1,5 kg ziemniaków
    • 2-3 papryki duże kolorowe
    • 2 duże cebule
    • 4–6 ząbków czosnku
    • ketchup pikantny
    • przecier
    • olej
    • przyprawy
    • przyprawa meksykańska
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Ziemniaki podgotować, wystudzić. Na patelni lub w rondelku rozgrzać olej, wrzucić ziemniaki i podrumienić, później przełożyć je do naczynia żaroodpornego.

Przygotowujemy sos: na olej po ziemniakach wrzucamy poszatkowaną cebulę, paprykę (w paseczki), dodajemy trochę wody i dusimy. Następnie dodajemy przyprawy – pieprz, maggi, przyprawę meksykańską.
Na koniec dodajemy pół pojemnika ketchupu, 1 łyżeczkę przecieru pomidorowego i przeciśnięty czosnek. Sosikiem zalewamy ziemniaki i jeszcze chwilkę podpiekamy w nagrzanym piekarniku.


Komentarze