Ziemniaki z grilla z sosem czosnkowym

Ziemniaki z grilla z sosem czosnkowym

  • 00:45
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 800 g ziemniaków
    • 4 ząbki czosnku
    • 250 ml jogurtu naturalnego
    • 2 l wody
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Ziemniaki ugotuj w łupinach w osolonej wodzie. W międzyczasie przygotuj sos: Jogurt naturalny dokładnie wymieszaj z wyciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Ugotowane ziemniaki wykładaj w łupinach na grill i smaż, co jakiś czas obracając, przez około 10 do 15 min. Ziemniaki podawaj z wcześniej przygotowanym sosem czosnkowym.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze