Ziołowy indyk z żurawiną i ananasem

Ziołowy indyk z żurawiną i ananasem

  • 01:55
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • ok. 1 kg fileta z z indyka
    • opakowanie mieszanki ziół
    • paczka żurawiny
    • puszka ananasów
    • 2 jabłka
    • suszona papryka
    • sól, pieprz
    • 4 łyżki masła
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Filet rozcinamy, rozklepujemy. Nacieramy ziołami i obsypujemy suszoną papryką. Nadziewamy pokrojonym w kostkę ananasem i namoczoną we wrzątku żurawiną. Zawijamy indykową roladę, znowu posypujemy ziołami i papryką. Na wierzch kładziemy 4 łyżki masła i polewamy sokiem z ananasa. Zamykamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy pod przykryciem w 190 st. przez około 70minut. Następnie zdejmujemy pokrywkę i dokładamy pokrojone w ćwiartki jabłka. Znowu polewamy sokiem z ananasa. Pieczemy jeszcze ok. 20 minut. PO upieczeniu pozwalamy roladzie "odpocząć" przez około kwadrans. Kroimy i przystrajamy.


Komentarze