Zraz po góralsku

Zraz po góralsku

  • 02:05
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 3–4 duże płaty mięsa na zrazy
    • 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo-drobiowego
    • 4–-5 jaj
    • 10–15 dag suszonych grzybów
    • 4 łyżki musztardy
    • sól, pieprz do smaku, czosnek granulowany
    • masło do smażenia
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Płaty zrazowe rozbić, następnie doprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Po 20 minutach posmarować je musztardą.

Mięso mielone przygotować jak na klopsy mielone. Można dodać do niego sparzone i pokrojone suche grzybki.

Na przygotowane płaty zrazowe nakładamy mięso mielone, nie nakładamy mięsa na brzegi. Na mięso wykładamy 1 jajko gotowane, a następnie całość zawijamy jak zrazy.
Dla bezpieczeństwa obwiązujemy zrazy nitką. Przygotowane zrazy podsmażamy na masełku w brytfannie. Jak już są zarumienione, dolewamy wody i dusimy na ogniu około 1 godziny.


Komentarze