Zrazy zawijane z farszem z grzybów leśnych

Zrazy zawijane z farszem z grzybów leśnych

  • 02:00
  • 4 porcje
  • Prosty

Składniki

    • 700 g rostbefu wołowego
    • 150 g grzybów suszonych
    • 4 łyżki mąki
    • 2 cebule
    • 100 g margaryny
    • 70 ml oleju
    • przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Mięso umyj, pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Grzyby gotuj przez ok. 15 min. Następnie odcedź je i pokrój w kostkę (kilka grzybków zostaw, aby później dodać do sosu). Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.

Na patelni rozpuść margarynę i podsmaż cebulę. Dodaj pokrojone grzybki, dopraw do smaku solą i pieprzem. Każdy plasterek mięsa przypraw solą i pieprzem, nałóż farszu grzybowego i zawijaj w roladki (możesz spiąć wykałaczką). Gotowe roladki obtaczaj w mące i smaż na rozgrzanym oleju.

Usmażone roladki przełóż do garnka i zalej ok. ½ l wody. Dodaj pozostawione wcześniej grzyby, liść laurowy i ziele angielskie. Przypraw solą, pieprzem i duś pod przykryciem przez ok. 50 min. W naczyniu wymieszaj wodę z mąką, tak aby nie było grudek. Otrzymaną zawiesiną zagęść sos.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze