Zrolowany z przyprawami boczek pieczony

Zrolowany z przyprawami boczek pieczony

  • 02:15
  • 4 porcje
  • Prosty

Składniki

    • 1 kg boczku wieprzowego
    • 2 łyżki musztardy
    • 5 ząbków czosnku
    • 3- 4 łyżki oleju
    • przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Boczek umyj. Ostrożnie tnij mięso wzdłuż na grubości, tak by nie przeciąć go do końca i po rozłożeniu uzyskać cienki płat prawie o podwójnej długości. Rozbij boczek tłuczkiem na grubość ok. 1 cm. Posmaruj musztardą i wyciśniętym czosnkiem. Posyp solą, pieprzem, majerankiem i słodką papryką. Tak przygotowane mięso zwiń ciasno w rulon i obwiąż nicią kuchenną. Nagrzej piekarniki do temperatury 175°. Boczek przełóż do brytfanki, podlej olejem, wstaw do piekarnika. Piecz przez ok. 1 godz. 30 min. Podawaj na zimno. Smacznego!


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze