Zupa belwederska

Zupa belwederska

  • 00:35
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 2 litry soku pomidorowego
    • 1 litr wody
    • 1 puszka kukurydzy
    • 1 puszka fasolki białej
    • 1 puszka fasolki czerwonej
    • 1 kg mięsa mielonego
    • 2 średnie cebulki
    • 2 ząbki czosnku
    • kostka rosołowa
    • 1 średnia papryka czerwona
    • 15 dag startego żółtego sera
    • natka pietruszki
    • sól i pieprz do smaku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Sok, wodę, kukurydzę i fasolę (białą i czerwoną) wkładamy do garnka i gotujemy na małym gazie. Na patelni podsmażamy drobno pokrojoną cebulkę, czosnek oraz mięso mielone.

Gdy mięso się zarumieni wkładamy pokrojoną w kostkę paprykę, doprawiamy do smaku i po chwili wszystko wkładamy do garnka z sokiem (można teraz dodać kostkę rosołową). Wszystko gotujemy 20 min na malutkim gazie. Ser żółty ścieramy na talerzyki wlewamy zupę i posypujemy natką pietruszki.


Komentarze