Zupa chłopska

Zupa chłopska

  • 02:00
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1/2 kg karkówki
    • 1/2 kg łopatki
    • 2 filety z piersi kurczaka
    • 1/2 kg wołowiny
    • 2 marchewki
    • 1 duża cebula
    • puszka czerwonej fasoli
    • puszka groszku konserwowego
    • 1/2 kg pieczarek
    • 1 mały słoik koncentratu pomidorowego
    • pieprz
    • 2 kostki rosołowe wołowe
    • mąka do zagęszczenia
    • sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Mięso umyć, pokroić w grubą kostkę, pieczarki obrać, pokroić w plastry. Cebulę pokroić w drobne piórka. Marchew umyć, pokroić w drobną kostkę. Na patelni podsmażamy na łyżce oleju bądź smalcu cebulę i dodajemy do niej pieczarki. Po zrumienieniu całość zalewamy wodą w dużym garnku.

Mięso i marchew wrzucamy do garnka, gotujemy około 1 godz., aż zmięknie. Do garnka z ugotowanym mięsem wrzucamy groszek i fasolę z puszki (po odsączeniu z niej wody). Gotujemy około 15 min.
Wrzucamy kostki wołowe, dodajemy przecier pomidorowy wedle uznania, najlepiej cały słoiczek. Doprawiamy pieprzem i solą. Mieszamy wodę z mąką i zagęszczamy zupę. Tak przygotowane danie podajemy z pieczywem.
Smacznego!


Komentarze