Zupa chrzanowa

Zupa chrzanowa

  • 00:45
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • słoiczek chrzanu
    • 30 dag boczku wędzonego
    • pół kg ziemniaków
    • cebula
    • śmietana ukwaszona 12%

    Przyprawy:

    • sól
    • pieprz
    • liść laurowy
    • kostka rosołowa
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Do garnka z wodą wrzucamy kostkę rosołową, liść laurowy oraz kawałek boczku i wstawiamy na gaz. Obrane ziemniaki kroimy w kosteczkę i wrzucamy do garnka. Gotujemy do miękkości.

W tym czasie kroimy cebulkę i boczek na kosteczkę. Podsmażamy. Wrzucamy do ugotowanych ziemniaków. Chwilę gotujemy. Dodajemy słoiczek chrzanu.
Śmietanę należy zahartować, to znaczy wlać do kubka śmietanę i dolewać do niej partiami gorącą zupę, pomieszać i wlać do garnka z zupą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego.


Komentarze