Zupa chrzanowa

Zupa chrzanowa

  • 01:05
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 250 g dowolnego wędzonego mięsa
    • cebula
    • pęczek włoszczyzny
    • słoiczek startego chrzanu (ok. 200 ml)
    • 4 jajka
    • 1/2 małej śmietany
    • przyprawy: cukier, sól, ziele angielskie, kilka suszonych grzybów
    • natka pietruszki do dekoracji
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Grzyby moczymy. Włoszczyznę, cebulę, grzyby i mięso gotujemy w litrze wody przez ok. 40 minut . Wyjmujemy mięso i włoszczyznę. Dodajemy chrzan i zagotowujemy, następnie zagęszczamy zahartowaną śmietaną. Doprawiamy do smaku solą i cukrem. Jajka gotujemy na twardo, obieramy, studzimy i kroimy na ćwiartki. Na końcu kładziemy na talerz, zalewamy gorącą zupą.


Komentarze