Zupa cukiniowa z pulpetami

Zupa cukiniowa z pulpetami

  • 00:45
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 cebule
    • 2 ząbki czosnku
    • 2 cukinie
    • 800 g ziemniaków
    • 2 łyżeczki bulionu
    • 400 g wołowego mięsa mielonego
    • 2 łyżeczki chudego twarożku
    • 2 łyżeczki bułki tartej
    • 2 łyżeczki oleju
    • 5-6 gałązek natki pietruszki
    • 3-4 łyżeczki soku z cytryny
    • sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Cebulę, czosnek, cukinię i ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę. Całość gotować przez 20 min w bulionie. W tym czasie wymieszać mięso mielone z twarożkiem i bułką tartą. Następnie uformować pulpeciki i smażyć ok. 5 min.

Natkę pietruszki umyć, osuszyć i posiekać. Z zupy wyjąć 2-3 łyżki warzyw, a resztę zmiksować. Następnie dodać niezmiksowane warzywa, całość doprawić solą pieprzem i sokiem z cytryny.
Zupę podajemy gorącą z ciepłymi pulpecikami, dekorujemy posiekaną pietruszką. Smacznego.


Komentarze