Zupa curry

Zupa curry

  • 00:40
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 1,5 l bulionu
    • 1 opakowanie warzyw na patelnię
    • podwójny filet z kurczaka
    • 1 puszka mleka kokosowego
    • sok z połowy cytryny
    • 2 ząbki czosnku
    • 2 łyżeczki kurkumy
    • 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
    • kawałek imbiru
    • tłuszcz do smażenia
    • sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Mięso umyj, osusz i pokrój w kosteczki, posól. Na rozgrzaną patelnię wrzuć warzywa, podgrzewaj, aż do rozmrożenia. W tym samym czasie usmaż mięso, następnie przełóż je do garnka i wlej bulion. Na patelnię wlej tłuszcz i podsmaż pokrojony imbir, czosnek oraz przyprawy. Do garnka dodaj warzywa, podsmażone przyprawy, sok z cytryny oraz mleko kokosowe (lub zrób je sam – puszkę mleka skondensowanego niesłodzonego zagotuj z 5 łyżkami wiórków kokosowych, po chwili odcedź). Zagotuj.


Komentarze