Zupa czosnkowa

Zupa czosnkowa

  • 00:30
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 ząbki czosnku
    • 1 mała cebula
    • 400 ml bulionu warzywnego
    • 1 duży ziemniak
    • 50 ml śmietany kremówki
    • 1/2 szkl. wiórków parmezanu
    • 1 łyżka masła
    • 3 grzanki z chleba tostowego
    • sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Posiekaną cebulę i czosnek zeszklij na rozgrzanym maśle. Najlepiej zrób to od razu w garnku, w którym będzie gotowała się zupa. Dodaj obranego i pokrojonego w kostkę ziemniaka. Zamieszaj. Kiedy ziemniaki nieco się rozgrzeją, dodaj ciepły bulion. Całość posól i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj, aż kawałki ziemniaka się ugotują.

Chochelkę gorącej zupy dodaj do śmietany, wymieszaj i dodaj do reszty zupy. Całość dokładnie zmiksuj w blenderze. Podaj porcje zupy z grzankami i wiórkami sera na wierzchu.


Komentarze