Zupa jarzynowa

Zupa jarzynowa

  • 00:50
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 600 g mrożonych warzyw na zupę
    • 600 g mięsa wołowego (łata)
    • 1 kość wołowa
    • 1 cebula
    • 1 pęczek natki pietruszki i selera oraz tymianek
    • liść laurowy
    • 750 g ziemniaków
    • sól i pieprz
    • 1 pęczek szczypiorku
    • 1 łyżeczka curry
    • 2 łyżki masła
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Jarzyny odmrozić. Mięso pokroić w kostkę. Kość zagotować w 1 l wody i zebrać szumowinę. Cebulę pokroić na małe kosteczki. Natki pietruszki i selera oraz tymianek opłukać i związać w pęczek. Wszystko dodać do zupy i gotować na małym ogniu. Ziemniaki obrać, pokroić w kosteczkę i dodać do zupy na 20 minut przed końcem gotowania. Warzywa dodać 10 minut po dodaniu do zupy ziemniaków. Zupę doprawić solą i pieprzem do smaku. Szczypiorek drobno pokroić i dodać razem z masłem i curry do ugotowanej zupy. Wymieszać i podawać.


Komentarze