Zupa kalafiorowa

Zupa kalafiorowa

  • 00:30
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 200 g filetu z kurczaka
    • 3 ziemniaki
    • 2 marchewki
    • 1 pietruszka
    • 1 cebula
    • ½ kalafiora
    • ½ pęczka koperku
    • 4 -5 łyżek śmietany 18%
    • 1 łyżka masła
    • 3 l bulionu warzywnego
    • przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Mięso umyj, wrzuć do gotującego się bulionu. Umytego kalafiora podziel na małe bukieciki. Resztę warzyw obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do bulionu warzywa i łyżkę masła. Gotuj przez ok. 25 min, dodając pod koniec liść laurowy i ziele angielskie.

Śmietanę rozrób z wywarem z zupy. Wyjętą z zupy pierś z kurczaka pokrój na kawałeczki.

Ugotowane mięso układaj w talerzach, zalej zupą. Przed podaniem posyp koperkiem.


Komentarze