Zupa koperkowa

Zupa koperkowa

  • 00:40
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 1 pęczek koperku
    • 2 średnie ziemniaczki (ok. 20 dag)
    • 1 cebula
    • 1 łyżka masła
    • ok. 1/2 litra rosołu
    • liść laurowy
    • 4 łyżki śmietany 12%
    • sól
    • przyprawa w płynie maggi
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Koperek opłukać i drobno pokroić. Ziemniaki obrać ze skórki i pokroić w małą kostkę. Ugotować osobno. Cebulę pokroić w kostkę, zrumienić na maśle i zalać gorącym rosołem. Do rosołu dodać liść laurowy i chwilkę pogotować. Do 1/2 szklanki wody dodać śmietanę, dokładnie rozmieszać i wlać do gotującego się rosołu. Chwilkę pogotować i zdjąć z ognia. Następnie do zupy dodać pokrojony koperek i ugotowane wcześniej ziemniaki. Wymieszać i przyprawić do smaku. Smacznego.


Komentarze