Zupa koperkowa

Zupa koperkowa

  • 00:30
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 100 ml śmietany
    • ok. 700 ml wody
    • 1 marchew
    • 1/2 cebuli
    • 1 korzeń pietruszki
    • 1 plaster selera
    • 1 łyżka masła
    • 1 pęczek koperku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Zagotuj wodę. Obierz marchewkę, pietruszkę, seler i cebulę. Warzywa umyj i pokrój w dowolny sposób. Następnie włóż je do garnka z wodą i gotuj ok. 20 min. Dodaj do nich listek laurowy, sól i ziarna pieprzu. Gdy warzywa będą miękkie, wyjmij listek i ziarna pieprzu. Warzywa zmiksuj blenderem w wywarze. Koperek drobno posiekaj. W miseczce rozprowadź śmietanę, 1/4 szklanki zimnej wody i kilka łyżek zmiksowanego wywaru. Całość dokładnie wymieszaj, aby nie było grudek. Przelej zawartość miseczki do garnka ze zmiksowanymi warzywami i podgrzewaj na wolnym ogniu PORADA KONTEKSTOWA - GOTOWANIE NA WOLNYM OGNIU  ciągle mieszając, przez ok. 10 min. Na końcu dodaj koperek, łyżkę masła i przypraw do smaku solą i pieprzem.


Komentarze