Zupa minestrone

Zupa minestrone

  • 01:00
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 150 g cienkiego makaronu
    • 1 listek laurowy
    • 1 gałązka rozmarynu
    • 3 duże marchewki
    • 2 łodygi selera
    • 1 duża żółta cebula
    • 1 czerwona papryka
    • 500 ml pomidorów z puszki
    • 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek
    • pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Ugotować makaron w osolonej wodzie, odcedzić, odłożyć do wystygnięcia. Obrać i cienko pokroić marchewki, seler, paprykę i cebulę; włożyć do garnka wraz z listkiem laurowym, rozmarynem i odrobiną oliwy. Podsmażyć. Dodać 1,5 litra wody i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować jeszcze przez 20–30 minut.
Dodać pomidory i oliwę. Gotować jeszcze przynajmniej przez 50 minut, mieszając od czasu do czasu i dolewając w miarę potrzeby gorącej wody.
Tuż przed podaniem dodać świeżo zmielony czarny pieprz i sól.


Komentarze