Zupa miso z grzybami shitake

Zupa miso z grzybami shitake

  • 01:00
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 100 g sera tofu
    • 100 g grzybów shitake
    • 1 duża marchewka
    • 1 mała pietruszka
    • 1/2 selera
    • 1 por
    • 1/2 białej rzodkwi
    • 2 łyżki pasty miso
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Marchew, pietruszkę, selera i rzodkiew umyj, obierz i pokrój na kawałki. Pora umyj i posiekaj w plastry. Grzyby umyj i odetnij końcówki nóżek. Przygotowane warzywa i grzyby zalej 1 litrem wrzątku i gotuj przez 50 minut. Następnie odcedź warzywa (nie będa już potrzebne) oraz grzyby, a do wywaru dodaj pastę miso. Tofu pokrój w kostkę, nałóż do miseczek i zalej wywarem z miso. Dodaj ugotowane grzyby.


Komentarze