Zupa morska

Zupa morska

  • 00:25
  • 4 porcje
  • Prosty

Składniki

    • 50 g masła
    • 1 starta marchewka
    • 2 drobno posiekane cebule
    • 1 l rosołu warzywnego domowej roboty lub z kostki instant
    • 250 ml białego wytrawnego wina
    • 2 łyżki mąki
    • 2 żółtka
    • 250 g owoców morza
    • pietruszka do przybrania
    • przyprawy: pieprz, sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

W garnuszku rozpuść masło, przesmaż marchewkę z cebulą przez ok. 5 min, od czasu do czasu mieszając. Dodaj bulion i gotuj 15 min.
Dolej wino, mąkę rozprowadź w 1/4 szklanki zimnej wody i wlej do zupy. Wymieszaj. Zagotuj. Żółtka wymieszaj w kubku z chochlą rosołu i wlej do zupy.
Dodaj przelane gorącą wodą owoce morza, podgrzej i dopraw solą i pieprzem.
Posyp pietruszką.


Komentarze