Zupa paprykowa

Zupa paprykowa

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 średnia papryka żółta
    • 1 średnia papryka zielona
    • 1 średnia papryka czerwona
    • 1 średnia cebula
    • 0,4 kg mięsa mielonego według uznania
    • 2 duże serki topione śmietankowe
    • 1 łyżka oleju lub smalcu
    • 2 l wody
    • łyżeczka vegety lub kostka rosołowa
    • sól i pieprz do smaku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Na tłuszczu podsmażamy mięso mielone, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, a następnie przekładamy podsmażone mięso do garnka i zalewamy zimną wodą i dodajemy vegetę lub kostkę rosołową. Gotujemy ok. 15 minut po czym dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, serek topiony, sól i pieprz do smaku i całość gotujemy jeszcze 10 minut. Zupę można posypać natką pietruszki i podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Smacznego!


Komentarze