Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa

  • 00:25
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 pęczek włoszczyzny
    • 5-6 większych ziemniaków
    • 0,5 kg pieczarek
    • 2 serki topione śmietankowe
    • kawałeczek mięska drobiowego np. nóżka
    • 2 kostki rosołowe drobiowe
    • 2 liście laurowe
    • sól
    • pieprz
    • 1 cebulka mała
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Z włoszczyzny, liści laurowych gotujemy wywar. Ziemniaki kroimy w kostkę, pieczarki myjemy i obieramy, a następnie kroimy w plasterki i podsmażamy na masełku. Do naszego wywaru dodajemy mięso, ziemniaki, kostki rosołowe. Po ok. 15 min dodajemy pieczarki. Całość gotujemy na małym ogniu.

Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na masełku, a następnie wrzucamy do naszej zupy. Serki topione rozpuszczamy w małej ilości ciepłej wody i zabielamy zupę.
Całość gotujemy jeszcze 5 min. Naszą zupkę można posypać np. natką pietruszki.


Komentarze