Zupa pomidorowa z morelami

Zupa pomidorowa z morelami

  • 00:40
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 kg dojrzałych pomidorów
    • 1/2 kg mocno dojrzałych moreli
    • 600 ml bulionu warzywnego
    • 4-5 łyżek gęstej śmietany
    • przyprawy: sól, pieprz do smaku
    • kilka gałązek świeżego oregano
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Pomidory sparz i obierz ze skórki. Następnie pokrój je na kawałki i wrzuć do garnka. Morele w miarę możliwości również obierz ze skórki i w postaci połówek bez pestek dodaj do pomidorów. Zalej pomidory z morelami bulionem i zagotuj. Gotuj na średnim ogniu tak długo, aż owoce zaczną się rozpadać, po czym zdejmij garnek z ognia i zmiksuj dokładnie zupę. Żeby zrównoważyć słodycz owoców, dopraw całość pieprzem i w miarę potrzeby solą. Nałóż porcje na talerze, do każdej dodaj łyżkę gęstej śmietany i listki oregano.


Komentarze