Zupa pomidorowo-ziołowa z mozzarellą

Zupa pomidorowo-ziołowa z mozzarellą

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1/2 l litra bulionu z udka z kurczaka
    • włoszczyzna
    • puszka pomidorów bez skórki
    • 1 cebula
    • 1 łyżeczka masła
    • kilka ząbków czosnku
    • przyprawy: po 2 łyżeczki bazylii (posiekanej lub suszonej), pietruszki, szczypta mięty, sól, pieprz
    • mozzarella
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Cebulę posiekaj i podsmaż na łyżeczce masła ze zmiażdżonym czosnkiem. Zalej bulionem, dodaj pomidory i gotuj ok. 20 min. Na koniec dodaj przyprawy. Zupa powinna mieć wyraźny pomidorowo-ziołowy smak. Zupę przetrzyj lub zmiksuj z warzywami, na których się gotowała. Przed podaniem plasterek sera mozzarella zetrzyj na tarce i posyp gorącą zupę na talerzu, udekoruj bazylią.


Komentarze