Zupa porowa

Zupa porowa

  • 00:35
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 duże pory
    • 200 dag mięsa mielonego wieprzowego
    • 1 jajko
    • serek topiony śmietanowy duży
    • 2 kostki rosołowe drobiowe
    • sól, biały pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

W gotującej się wodzie rozpuścić kostki rosołowe. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, solą i pieprzem. Uformować małe pulpeciki. Wrzucać na gotującą się wodę. Po około 10 minutach dodać pokrojonego w półksiężyce pora. Wszystko gotować jeszcze około 15 minut. Na koniec dodać serek topiony i dobrze wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać posypane natką pietruszki.


Komentarze