Zupa porowa z nutą korzenną

Zupa porowa z nutą korzenną

  • 00:30
  • 4 porcje
  • 194 kcal
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 l bulionu warzywnego
    • 2 duże pory
    • 4–5 dużych ziemniaków
    • 3 gwiazdki anyżowe
    • 1/3 kulki gałki muszkatołowej
    • 1 pęczek koperku
    • śmietana do zup
    • 2 łyżki masła klarowanego
    • przyprawy: sól, pieprz do smaku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Odetnij ciemną część porów (wykorzystaj tylko tę jasną) i końcówki. Ściągnij zewnętrzne liście i przekrój pory na pół. Pokrój w cienkie półplasterki. W garnku o grubym dnie rozgrzej masło. Dodaj gwiazdki anyżowe i zetrzyj gałkę muszkatołową. Smaż chwilkę, a następnie dodaj ziemniaki i lekko podsmaż. Dodaj pory i duś aż zmiękną. Zalej warzywa bulionem i zagotuj. Dodaj do zupy śmietanę i drobno pocięty koperek. Na koniec dopraw zupę solą i pieprzem


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze