Zupa rybna

Zupa rybna

  • 00:45
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 600 g pangi
    • 2 cebule
    • 1 czerwona papryka
    • sok z cytryny
    • 3 ząbki czosnku
    • 1 puszka pomidorów
    • 2 kostki bulionu warzywnego (z oliwą z oliwek i ziołami)
    • 100 g makaronu nitki
    • 1-2 łyżki mąki
    • tymianek
    • mielona papryka
    • bazylia
    • sól
    • pieprz
    • natka pietruszki
    • 4 łyżki oliwy
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Rybę osuszyć, pokroić na większe kawałki, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą, pieprzem i mąką. Odstawić na 10 minut. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Paprykę pokroić w kostkę. W dużym rondlu rozgrzać dwie łyżki oliwy, włożyć kawałki ryby i usmażyć na rumiano. Usmażoną rybę wyjąć, posypać papryką, na pozostałej oliwie podsmażyć cebulę i czosnek. Dodać paprykę, smażyć mieszając aż zmięknie. Dodać pomidory wraz z zalewą, rozgnieść widelcem, doprawić ziołami oraz pieprzem. Dusić razem 5 minut. Następnie wlać litr wrzątku, włożyć pokruszone kostki bulionowe, mieszając doprowadzić do wrzenia i gotować 10 minut. Wsypać makaron, zamieszać, włożyć usmażone kawałki ryby. Zupę gotować jeszcze 5 minut, uważając aby makaron nie rozgotował się. Posypać natką pietruszki.


Komentarze