Zupa rybna

Zupa rybna

  • 00:20
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 kg ryb morskich
    • 2 duże cebule
    • 3 ząbki czosnku
    • natka pietruszki
    • ½ szklanki oliwy
    • 4 kromki bułki pszennej
    • 1 i ½ l wody
    • 1 łyżeczka słodkiej papryki
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Wypatroszone i oczyszczone ryby umyj i pokrój na mniejsze kawałki. W rondlu usmaż cebulę, dodaj kawałki ryb, roztarty czosnek i paprykę. Zalej wodą i gotuj przez 25 min. Przypraw do smaku solą i pieprzem.

Przygotuj grzanki: kromki bułki pszennej podpiecz przez ok. 5 min. w nagrzanym do temperatury 200° piekarniku.

Przed podaniem posyp natką pietruszki. Grzanki podawaj na osobnym talerzyku.


Komentarze