Zupa serowa

Zupa serowa

  • 00:35
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 kg marchewki
    • 1 kg ziemniaków
    • 4 serki topione śmietankowe
    • sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie
    • ok. 1 i 1/2 litra wody
    • 1 masło śmietankowe
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Marchew obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej (grube oczka). W garnku rozpuścić masło, podsmażyć marchewkę (niech puści sok) ok. 10–15 min. Ziemniaki obrać i pokroić w kosteczkę.
Zagotować wodę, wlać (gorącą) do garnka z marchewką. Wymieszać, dodać liść, ziele, sól i pieprz do smaku. Dodać ziemniaczki. Gotować do miękkości ziemniaków.
Serki topione pokroić na mniejsze kawałki, dodać do zupy. Mieszać do momentu rozpuszczenie się. Życzę smacznego!


Komentarze