Zupa serowa

Zupa serowa

  • 01:20
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • ​1/4 główki kapusty białej
    • 300 g sera żółtego
    • 1/2 szkl. białej fasoli
    • 1 por
    • 1 cebula
    • 3 łyżki śmietany
    • 1 łyżka masła do smażenia
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Fasolę przepłucz i zalej 1,5 litra wody. Pozostaw na noc. Następnie zagotuj ją, w tej samej wodzie, w której się moczyła; po 15 min gotowania posól. Gotuj, aż fasola będzie miękka.

Kapustę oczyść z wierzchnich liści i drobno posiekaj. Cebulę obierz i posiekaj w kostkę. Pora przekrój wzdłuż na pół, dokładnie umyj dokładnie i pokrój w cienkie plasterki.

Masło rozpuść na patelni, na wolnym ogniu, aby się nie przypaliło. Następnie dodaj wszystkie warzywa i duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE na wolnym ogniu pod przykryciem przez ok. 25 min. Wywarem z fasoli podlej warzywa i zagotuj. Wlej zawartość patelni do garnka z wywarem z fasoli i zagotuj. Zestaw z palnika. Ser zetrzyj na tarce, dodaj go do zupy i wymieszaj. Następnie dodaj śmietanę i wymieszaj raz jeszcze.

Przed podaniem posyp zupę drobno posiekaną pietruszką. Możesz także posypać ją startym serem.


Komentarze