Zupa z bakłażanów i pomidorów malinowych

Zupa z bakłażanów i pomidorów malinowych

  • 00:40
  • 3 porcje
  • Prosty

Składniki

    • 1 litr wody
    • 1/2 bakłażana
    • 5 pomidorów malinowych
    • 1 kostka rosołowa
    • 1 ząbek czosnku
    • 1 cebula
    • 1–2 łyżki oleju do smażenia
    • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
    • 1 łyżka octu balsamicznego
    • przyprawy: sól, pieprz cayenne, imbir, bazylia
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Bakłażana i cebulę umyj i pokrój w kostkę, podsmaż na oliwie do zarumienienia. Zagotuj w garnku wodę, wrzuć kostkę rosołową i przyprawy. Pomidory obierz ze skóry i zmiksuj z obranym czosnkiem, oliwą, solą, pieprzem, bazylią, 1 łyżką koncentratu pomidorowego i octu balsamicznego. Następnie całość przelej do bulionu, wymieszaj, a po chwili wrzuć do garnka przesmażone bakłażany z cebulą. Wszystkie składniki duś na wolnym ogniu pod przykryciem przez ok. 30 min.


Komentarze