Zupa z karpia

Zupa z karpia

  • 00:40
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 połówki karpia bez głowy
    • 300 g marchewki
    • 100 g pietruszki
    • 100 g masła
    • 50 g mąki
    • sól, pieprz, gałka muszkatołowa, liść'laurowy, ziele angielskie
    • 1 łyżka kwaśnej śmietany
    • 300 g kawioru
    • 60 ml winegretu z czerwonego wina
    • 1 łyżka cukru
    • grzanki z małej bagietki smażone na 2 łyżkach oliwy z oliwek
    • natka pietruszki do dekoracji
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Rybę wraz z przyprawami ugotuj w wodzie. Wyjmij ugotowane mięso. Warzywa drobno posiekaj i usmaż je z częścią masła. Z mąki i reszty masła zrób zasmażkę i wraz z warzywami dodaj do zupy. Gotuj przez 20 minut na średnim ogniu. Winegret, łyżkę cukru i szczyptę soli wraz z kawiorem włóż do rondla. Gotuj przez ok. 10 minut. Ostudź, a następnie dodaj do zupy. Zupę podawaj z natką pietruszki, śmietaną i grzankami.


Komentarze