Zupa z kolendry

Zupa z kolendry

  • 00:15
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 l rosołu z kostki lub z warzyw
    • 1 szkl. posiekanej kolendry
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 cebula
    • garść orzechów nerkowca
    • 2 łyżki masła
    • 2 łyżki śmietany
    • sos sojowy do smaku
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Listki kolendry umyj i posiekaj. Następnie zalej je gorącym rosołem. Cebulkę, czosnek drobno posiekaj, orzechy pokrusz i podsmaż wszystko razem na maśle. Do wywaru z kolendrą dodaj warzywa podsmażone na patelni i wszystko zmiksuj. Następnie przelej do garnka, dopraw do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym i całość podgrzej. Zupę podawaj ze śmietaną i grzankami.


Komentarze