Zupa z kurek

Zupa z kurek

  • 01:10
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 50 dag kurek
    • włoszczyzna
    • mięso na wywar
    • 3 duże ziemniaki
    • 2/3 kartonu zagęszczonego soku z marchwi (nie jednodniowego)
    • 500 ml słodkiej, gęstej śmietanki (30 lub 36%)
    • 1-2 pęczki świeżego koperku
    • 2 łyżki masła
    • sól
    • pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Gotujemy wywar z mięsa i warzyw. W międzyczasie czyścimy dokładnie kurki, kroimy je na części i smażymy około 10–15 minut na patelni, dodając masło. Usmażone kurki wrzucamy do czystego wywaru i dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Przyprawiamy solą. Gotujemy wszystko do pół godziny, aż ziemniaki będą miękkie. Wlewamy sok z marchwi i czekamy, aż zupa ponownie się zagotuje. Wlewamy słodką śmietankę i na koniec wsypujemy drobno pokrojony koperek. Doprawiamy pieprzem. Smacznego!


Komentarze