Zupa z młodych rzodkiewek i sałaty

Zupa z młodych rzodkiewek i sałaty

  • 00:40
  • 2 porcje
  • 460 kcal
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 pęczki rzodkiewek z liśćmi
    • 1 główka sałaty masłowej (tylko wierzchnie, intensywnie zielone, największe liście)
    • 1,5 l bulionu jarzynowego
    • 2 ziemniaki
    • 4 ząbki czosnku
    • 2 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany
    • 1 łyżka klarowanego masła
    • sól
    • świeżo zmielony czarny pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Do gorącego bulionu dokładamy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.

2

Dodaj umyte liście rzodkiewki, umyte liście sałaty, trzymamy na małym ogniu 20 min, miksujemy na gładki krem.

3

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy śmietanę.

4

Na patelni rozgrzewamy klarowane PORADA KONTEKSTOWA - KLAROWANIE masło, dokładamy pokrojone w kostkę rzodkiewki i je rumienimy.

 


Komentarze