Zupa z pietruszką

Zupa z pietruszką

  • 00:45
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1/2 kg ziemniaków
    • 1 pęczek pietruszki
    • 1 cebula
    • 2 kostki rosołowe
    • ok. 1 l wody
    • 2 łyżki cytryny
    • 1 łyżeczka masła
    • 2 łyżki śmietany
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj w osolonej wodzie pod przykryciem, następnie odcedź. Cebulę obierz i pokrój w kostkę, zeszklij na maśle. 2 kostki rosołowe rozpuść 1 litrze wody. Pietruszkę umyj, strząśnij nadmiar wody i drobno posiekaj. Ziemniaki, podsmażoną cebulkę, 2 łyżki śmietany i posiekaną pietruszkę zmiksuj razem z bulionem z kostki. Całość przelej do rondelka, dodaj przyprawy, sok z cytryny i doprowadź do wrzenia. Podawaj od razu z listkami pietruszki.


Komentarze