Zupa zbójnicka

Zupa zbójnicka

  • 01:00
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 litry wody
    • 2 kostki rosołowe
    • 2 papryki
    • 2 marchewki
    • 1 pietruszka
    • 1/2 selera
    • 4 ziemniaki
    • 1 puszka czerwonej fasoli
    • 1/2 kg mięsa mielonego
    • 2 łyżki tłuszczu
    • 2 łyżki mąki
    • vegeta
    • papryka mielona
    • pieprz
    • sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Na gotującą wodę wrzucić pokrojoną w krótkie paseczki paprykę, ziemniaki pokrojone w kostkę i warzywa starte na tarce o grubych oczkach, dodać vegetę, kostki rosołowe, paprykę w proszku, fasolę z puszki i chwilę pogotować.
Do tego wywaru wrzucić przygotowane mięso mielone uformowane w małe kuleczki, jeszcze chwilę pogotować. Z mąki i tłuszczu zrobić zasmażkę, dodać do zupy i doprawić do smaku.


Komentarze