Zupa ziemniaczana

Zupa ziemniaczana

  • 00:40
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 5 średnich ziemniaków
    • 2 marchewki
    • 1 pietruszka
    • 1/2 selera
    • 1 cebula
    • 750 ml bulionu cielęcego
    • 20 ml oliwy z oliwek
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Warzywa umyj, obierz i pokrój – ziemniaki i selera w kostkę, pietruszkę i marchewkę w plastry. W garnku podgrzej bulion. Pokrojone warzywa wrzuć do garnka i zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez 20 min. W tym czasie obierz i posiekaj w drobną kostkę cebulę. Pokrojoną zrumień na oliwie. Ugotowaną zupę nalej do miseczek i na wierzch każdej porcji połóż usmażoną cebulkę.


Komentarze